Karkówka po żydowsku

4.98 (169 ocen)

  • 2 godz.

przepis dostałem od koleżanki. Karkówka jest pyszna.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1. 1kg karkówki.
    2. 4 cebule.
    3. .0,5 kg pieczarek.
    4. 4 ogórki korniszony.
    5. 1 szklanka soku z ogórków korniszonów.
    6. 4 łyżki ketchupu .sól, pieprz, ostra papryka mielona (według uznania).
    7. .tłuszcz do smażenia.
    8. 6 łyżek mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.98 (169 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Karkówka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące i podsmażyć, włożyć do naczynia żaroodpornego
    2. 4 cebule pokroić w kostkę, doprawić przyprawami według uznania. Zeszklić wyłożyć na mięso
    3. 0,5 kg pieczarek umyć, osuszyć, pokroić w paski, posypać przyprawami, podsmażyć.
    Wyłożyć na cebulę.
    4. 4 ogórki korniszony pokroić w kostkę, wyłożyć na pieczarki.
    5. 1 szklankę soku z ogórków korniszonów wymieszać z ketchupem i zalać potrawę. Piec około 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ketchup Pieprz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować