Kapusta z musztardą

4.5 (176 ocen)

  • 1 min

Kapusta przygotowana w ten sposób idealnie nadaje się do mielonych. Polecam.

  • 1 min

Składniki:

  • Mała główka młodej kapusty
    Cebula
    1 łyżka ziaren gorczycy
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżki ostrej musztardy
    1 łyżeczka sosu sojowego
    Olej
    ½ litra bulionu wołowego
    Sól, pieprz
    Szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Musy

Kapusta z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i cebulę posiekać. Przygotować ½ litra bulionu wołowego (może być z kostki).
    Cebulę podsmażyć na oleju i dodać kapustę. Smażyć przez około 5 minut, częściowo pod przykryciem, aby lekko zmiękła. Następnie stopniowo dodawać przygotowany bulion oraz gorczycę i gałkę muszkatołową. Gotować do miękkości, podlewając bulionem, gdy wyparuje.
    W małej misce wymieszać śmietanę i musztardę. Dodać do kapusty, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Chwilę gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować