Ogórki z musztardą

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Ogórki konserwowe w zalewie z musztardą.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2-3 kg ogórków

    zalewa:
    - 1 l wody
    - 1 szklanka octu
    - 3 płaskie łyżki soli
    - 5 łyżek musztardy

    do każdego słoika:
    - liść laurowy
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
    - trochę gorczycy
    - kilka ziarenek pieprzu
    - ząbek czosnku
    - koper
    - kilka plasterków marchewki (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników ugotować zalewę. Ostudzić.
  • 2. Ogórki dokładnie umyć. Grube i niekształtne ogórki można przekroić na pół lun na ćwiartki. Ogórki ciasno układać w litrowych słoikach. Do każdego słoika wrzucić ww przyprawy. Zalać zimną zalewą.
    słoiki pasteryzować 5-7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować