Kapusta panierowana

4.92 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Przepis mam z lat szkolnych od nauczycielki z liceum.

  • 40 min

Składniki:

  • ● średnia główka białej kapusty
    ● 3 jajka
    ● bułka tarta do panierki
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.92 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty usuwamy zewnętrzne
    liście, główkę przekrawamy
    na pół. Gotujemy ok.
    20 minut w osolonej wrzącej
    wodzie. Osączamy i odstawiamy
    do wystudzenia.
  • 2. Każdą połówkę kapusty
    kroimy wzdłuż w cząstki, tak
    aby w każdej znalazł się kawałek
    głąba.
  • Kapusta panierowana 3. Jajka rozkłócamy. Dodajemy
    szczyptę soli. Każdy kawałek
    kapusty obtaczamy najpierw
    w jajkach, a następnie w bułce tartej. Lekko oprószamy
    solą i pieprzem. Na patelni
    rozgrzewamy olej i smażymy
    kapustę na rumiano.

Porady

Możemy podawać ją do obiadu zamiast surówki lub jako osobne danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować