Jajko zapiekane na ciescie francuskim

5 (186 ocen)

Pomysł na śniadanie

Składniki:

  • 1/2 płata ciasta francuskiego
    2 jajka
    2 plasterki szynki
    1/2 małej cukinii
    1 łodyga selera naciowego
    kawałek zielonej papryki
    sól, pieprz
    olej
    szczypiorek do dekracji
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki

Jajko zapiekane na ciescie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie miseczki 1. Ciasto przekroić na pół i zawinąć brzegi do góry. Szynkę lekko obsmażyć, wyłożyć na ciasto francuskie. Paprykę, selera i cukinię pokroić i obsmażyć przez kilka minut. Wyłożyć na szynkę.
  • Francukie miseczki z nadzieniem 2. Na wierzch wbić po 1 jajku. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Jajka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować