Jajka z krewetkami

4.5 (198 ocen)

Połówki jajek wypełnione farszem z krewetek z dodatkiem tabasco.

Składniki:

  • 4 jajka
    100g ugotowanych krewetek
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka keczupu
    natka pietruszki
    kilka kropli soku z cytryny
    kilka kropli tabasco
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z krewetkami 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich majonez, keczup, drobno pokrojone krewetki (zostawiamy kilka sztuk do dekoracji), natkę pietruszki, tabasco, sok z cytryny i sól do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masą wypełniamy połówki jajek. Na wierzch układamy krewetki . Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Krewetki Pietruszka Tabasco

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować