Jajka w mięsie mielonym

5 (1 ocen)

  • 25 min

Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło. Dekoracyjny dodatek do śniadania lub na obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 jajka
    ½ kg mięsa mielonego z łopatki
    1 jajko do mięsa
    1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki
    Przyprawy: sól, pieprz
    Folia do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w mięsie mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: 4 jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, przyprawami na jednolitą masę. Całe jajka oblepić mięsem mielonym, wygładzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym folią do pieczenia, zapiekać 50 minut w temp. 180 stopni. Do spożycia przekroić na pół, polać dekoracyjnie ketchupem.

Porady

1.Jajka można zawinąćw folię pojedynczo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować