Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło. Dekoracyjny dodatek do śniadania lub na obiad.
25 min
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
4 jajka
½ kg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko do mięsa
1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki
Przyprawy: sól, pieprz
Folia do pieczenia
Jajka w mięsie mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: 4 jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, przyprawami na jednolitą masę. Całe jajka oblepić mięsem mielonym, wygładzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym folią do pieczenia, zapiekać 50 minut w temp. 180 stopni. Do spożycia przekroić na pół, polać dekoracyjnie ketchupem.
Komentarze