Jaglane naleśniki ze szpinakiem i fetą

4.51 (156 ocen)

  • 20 min

Pyszny obiad w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • 45g mąki jaglanej
    45g mąki pszennej
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    szczypta soli

    250g szpinaku (użyłam mrożonego)
    100g sera feta
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Jaglane naleśniki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na 10-15 minut.
    W tym czasie robimy farsz. W garnuszku z grubym dnem odparowujemy szpinak. Dodajemy odrobinę masła i rozgnieciony ząbek czosnku, dusimy chwilkę. Fetę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy. Po rozpuszczeniu się sera doprawiamy do smaku.
    Smażymy naleśniki (ja używam patelni naleśnikowej, nie potrzebuję więc tłuszczu do smażenia). Na każdy z placków nakładamy farsz i ciasno zwijamy.

Porady

W wersji bezglutenowej zastępujemy mąkę pszenną bezglutenową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować