Jabłkowo brzoskwiniowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść ciasto.Do miski wsypać mąkę,dodać margarynę i posiekać nożem.Dodać pozostałe składniki ciasta bez kakao i zagnieść gładkie ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą,po nakłuwać widelcem i posypać przez sitko kakao rozpuszczalnym.
Pozostałe ciasto podzielić na dwie części,do jednej wsypać łyżkę kakao.Każdą część zawinąć w folię i włożyć do lodówki.
2.Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne,umyć i przekroić na 8 części.Przesypać cukrem waniliowym,3 łyżkami cukru i cynamonem,wymieszać.
3.Brzoskwinie osączyć z zalewy.pokroić na plasterki i przesypać 2 łyżkami wiórek kokosowych.
4.Na blaszce wyłożonej ciastem po układać jabłka rozdzielając je brzoskwiniami.
Komentarze