Brzoskwiniowa pychotka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo brzoskwiniowe i pyszne ciasto

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    8 jaj
    Po 1 szklance mąki pszennej i ziemniaczanej
    2 szklanki cukru
    Szczyptą soli
    3 łyżki kakao
    Masa:
    1 kg brzoskwiń
    4 galaretki brzoskwiniowe
    Dodatkowo:
    Puszka brzoskwiń
    3 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Brzoskwiniowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie;
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier, żółtka i dalej miksujemy, następnie dodajemy obie mąki i kakao. Biszkopt pieczemy w 160stopniach przez około 35-40 minut.
    Brzoskwinie obieramy i smażymy aż będą rozgotowane, nastepnie blendujemy, dodajemy suche galaretki i podgrzewamy aż sie rozpuszczą. Wystawiamy aż zacznie tężeć. Biszkopt przekrawamy na dwie części, na pierwszą wykładamy tężejącą masę z brzoskwiń, przykrywamy drugim blatem. Na wierzchu układamy odsączone z zalewy i pokrojone w kostkę brzoskwinie, zalewamy tężejącą galaretką brzosniawa.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje i kroi się następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować