Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 45 min
  • Dla 4 osób

Pyszny , aromatyczny gulasz , który bardzo zasmakował mojej rodzinie .

  • 1 godz. 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g schabu

    1 opakowanie marynaty staropolskiej

    7 łyżek oleju + do smażenia

    1 czerwona papryka

    250 g pieczarek

    1 łyżeczka vegety

    1 łyżka masła

    2 łyżki ciemnego sosu sojowego

    sól , pieprz

    1,5 łyżki mąki do zagęszczenia sosu
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć , pokroić w kostkę .

    Marynatę wymieszać z 7 łyżkami oleju , natrzeć nią mięso i odstawić na noc do lodówki .

    Następnego dnia mięso usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Zalać wrzącą wodą tak , aby mięso było przykryte i dusić 1,5 godziny .

    W międzyczasie pieczarki umyć , pokroić w kostkę i usmażyć na roztopionym maśle na rumiano .

    Do mięsa dodać umytą , pozbawioną gniazd nasiennych paprykę oraz pieczarki .

    Dodać sos sojowy .

    Dusić kolejne 15 minut .

    Doprawić solą i pieprzem .

    Zagęścić mąką zahartowaną sosem .

    Podawać np. z kopytkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować