Gulasz z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówke myję , osuszam recznikiem papierowym i kroje w kostkę. Papryke oczyszczam,myję i również kroję w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno.
2. W rondlu roztapiam margarynę i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.Następnie dodaję cebulę i czosnek mieszając smaże do zezłocenia się cebulki
3.Zalewam przegotowaną goracą wodą 2cm. ponad stan,dodaję paprykę,kostkę mięsną i duszę do miękkości mięsa.U mnie to było około 30 minut bo karkówka była świeża i mięciutka.
4. Po tym czasię robię zaklepkę z mąki i wody i dodaję do wywaru mieszając.Gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe :) Mozna sobie jeszcze wg.własnego gustu doprawić,ale niekoniecznie.
5.Podajemy z czym kto lubi . Ja podałam z kaszą i ogóreczkiem :)
Komentarze