Golonka w pomidorach

4.5 (176 ocen)

Pyszna goloneczka w innym wydaniu - Polecam :-)

Składniki:

  • 1 golonka wieprzowa ok 400g
    3 listki laurowe
    4 - 5 kulek ziela angielskiego
    3 duze ząbki czosnku
    2 łyżeczki soli
    por jasna część ok 15cm
    5 dużych pieczarek
    1 płaska łyżeczka suszonych płatków chili
    1 puszka pomidorów rozdrobnionych 400g
    maggi,sól wg.uznania
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną i umytą golnkę wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy.Ściagamy szumowiny,dodajemy listki laurowe,obrane ząbki czosnku,ziele angielskie oraz 2 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.Gdy już jest miękka wyciągamy na talerz do wystudzenia. Następnie pozbywamy się skóry a mięso dzielimy na mniejsze kawałki-odstawiamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki,pora pokrojonego w pół krążki,posypujemy płatkami chili i smażymy do zwiędnięcia pora i pieczarek.
  • 3. Następnie dodajemy rozdrobnione mięso z golonki i mieszamy.
  • etapy przygotowania 4. Kolejno dodajemy pomidory z puszki,doprawiamy jeszcze maggi,solą i mieszając trzymamy jeszcze na ogniu jakieś 5 minut i możemy podawać np. z pieczywem czy ziemniakami,co kto lubi . . .
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Golonki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować