Galaretkowy pasiak

0 (0 ocen)

kolorowy deser galaretkowy

Składniki:

  • 1 galaretka cytrynowa
    300 g jabłek prażonych ze słoika
    6 okrągłych biszkoptów
    100 ml wody
    1 galaretka czarna porzeczka
    250 ml jogurtu owoce leśne
    250 ml przegotowanej gorącej wody
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 puszka brzoskwiń
    100 ml wody
    1 galaretka truskawkowa
    125 ml jogurtu naturalnego
    125 ml śmietany 12%
    250 ml przegotowanej gorącej wody
    1 galaretka agrestowa
    400 g gruszek z kompotu
    100 ml wody
    450 ml kompotu z gruszek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretkowy pasiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować blaszkę prostokątną o wymiarach 31x15 cm ( jak keksówka, ale większą ).
    Wyłożyć ją folią spożywczą.
  • 2. Do rondelka wyłożyć jabłka, wlać 100 ml wody i zagotować.
    Wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać i przelać do blaszki.
  • 3. Na środku przez długość blaszki ułożyć biszkopty lekko je dociskając.
    Schłodzić i wstawić do lodówki do stężenia.
  • 4. Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie i schłodzić.
    Do blendera wlać jogurt owoce leśne, zmiksować.
  • 5. Masę przelać na stężałą warstwę jabłkową i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
    Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
  • 6. Sok wlać do rondelka, dolać 100 ml wody i zagotować.
    Po zagotowaniu wsypać galaretkę brzoskwiniową, dokładnie wymieszać i schłodzić.
  • 7. Wyjąć z lodówki blaszkę, wyłożyć na stężałą masę pokrojone brzoskwinie i zalać zimną galaretką.
    Wstawić do lodówki do stężenia.
  • 8. Ponownie zagotować 250 ml wody, wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać i schłodzić.
    Do blendera wlać jogurt naturalny i śmietanę, dokładnie zmiksować po czym wlać galaretkę.
  • 9. Znowu chwilę ubijać i przelać masę na stężałe warstwy.
    I ponownie wstawić deser do lodówki aby wszystko się ścięło.
  • 10. Gruszki z kompotu pokroić w kosteczkę.
    Sok z nich zagotować dolewając 100 ml wody.
  • 11. Wsypać galaretkę agrestową i wymieszać.
    Galaretkę schłodzić.
  • 12. Na warstwę truskawkową wyłożyć pokrojone gruszki, zalać galaretką agrestową i wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dokładnie związała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować