Galaretki drobiowe

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są oryginalne i smaczne. Moi bliscy tak się nimi zajadają, aż im się uszy trzęsą. Dlatego za każdym razem w ich przygotowanie wkładam dużo serca.

Składniki:

  • Na 15 porcji: 1 kurczak
    ● 2 marchewki
    ● 1 seler
    ● 1 por
    ● 1 cebula
    ● warzywko (2-3 łyżki)
    ● 1 duży liść laurowy
    ● 2 ziarenka ziela angielskiego
    ● kilka ziarenek pieprzu
    ● 1 ząbek czosnku
    ● 5 jajek
    ● 1 żelatyna drobiowa
    ● 1 puszka groszku
    ● natka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wypełnionego do
    połowy wodą wkładamy warzywa,
    kurczaka i przyprawy. Gotujemy
    na małym ogniu, aż kurczak
    będzie miękki.
  • 2. Kurczaka obieramy ze skóry
    i kości, kroimy w kostkę. Wywar
    przecedzamy, dodajemy żelatynę,
    mieszamy i studzimy.
  • 3. Gotujemy jajka na twardo. Do
    miseczek wkładamy po plasterku
    ugotowanej marchewki i jajka,
    groszek, natkę i mięso. Wlewamy
    zimny wywar i wstawiamy
    do lodówki, aby zastygł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować