Galaretki drobiowe "na jeden kęs"

4.49 (142 ocen)

  • 60 min

kolorowe, smaczne galaretki- super pomysł na przystawkę.

  • 60 min

Składniki:

  • 16x kieliszek 50ml
    32 ziarenka kukurydzy konserwowej
    ok. 70 bardzo drobno posiekanych kosteczek papryki czerwonej
    500ml bulionu warzywnego
    1 pojedyńcze podpiersie z kurczaka
    seler, pietruszka, koperek
    4-6 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przystawki

Galaretki drobiowe "na jeden kęs" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka obgotować w bulionie z dodatkiem selera, pietruszki i koperku. Po ugotowaniu, mięso wyciągnąć , a do wrzącego wywaru , ściągniętego z ognia wsypać żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać.
    Mięso pokroić w drobniutką kosteczkę.
    Do każdego z kieliszków dawać po 2 ziarenka kukurydzy, kilka kostek papryki i mięsa. Przyozdobić zieleninką (pietruszka, koperek). Zalewać ciepłym wywarem mniej więcej do połowy kieliszka i ostudzić. Zimne włożyć do lodówki by stężały.

Porady

Wywaru po ugotowaniu mięsa powinno pozostać nie mniej niż 400ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować