Francuskie paszteciki z porem i szynką

4.5 (183 ocen)

  • 25 min

Szybka przekąska z francuskiego ciasta dla niespodziewanych gości.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    1 opakowanie ciasta francuskiego
    250 g kremowego serka twarogowego z ziołami
    2 łyżki mleka
    1 por
    ok. 150 g szynki
    sól, pieprz
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki Przekąski

Francuskie paszteciki z porem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać z mlekiem i drobno pokrojonym porem. Przyprawić solą i pieprzem.
    Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów. Na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu. posypać pokrojoną w kostkę szynką. Zlepiać dwa przeciwległe rogi, tworząc pasztecik. Każdy posmarować żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować