Filety z udka kurczaka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać masło i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
2.Mięso lekko rozbić jeśli ma kieszonkę na nadzienie i nafaszerować. Jeśli nie rozbić bardziej, nałożyć nadzienie i zwinąć w roladkę. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Usmażyć na małym ogniu na złoty kolor.
3.Pozostałego pora z marchewką podgrzać, zdjąć z ognia i zalać jogurtem. Dokładnie wymieszać.
4.U mnie z ryżem polanym sosem porowym i posypanym świeżo mielonym pieprzem i ze smażoną, czerwoną kapustą. Smacznego :)
Komentarze