Filety z udka kurczaka z porem

5 (161 ocen)

Miałam mięsko, więc musiałam wymyślić, co z niego przygotować. Wyszło takie danie :)

Składniki:

  • 2 filety z udka kurczaka
    1/2 pora
    1/2 marchewki
    1/2 jogurtu naturalnego małego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z udka kurczaka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać masło i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
  • 2. Mięso lekko rozbić jeśli ma kieszonkę na nadzienie i nafaszerować. Jeśli nie rozbić bardziej, nałożyć nadzienie i zwinąć w roladkę. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Usmażyć na małym ogniu na złoty kolor.
  • 3. Pozostałego pora z marchewką podgrzać, zdjąć z ognia i zalać jogurtem. Dokładnie wymieszać.
  • Filet z udka kurczaka z porem 4. U mnie z ryżem polanym sosem porowym i posypanym świeżo mielonym pieprzem i ze smażoną, czerwoną kapustą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować