FERRERO ROCHER

5 (150 ocen)

  • 20 min

smakuje nawet lepiej niż same pralinki ! :)

  • 20 min

Składniki:

  • biszkopt orzechowy( na 1 blat):blacha o wymiarach 20x 30 cm- potrzeba 2 takie blaty-
    3 jajka
    3 łyzki cukru
    10 dkg mielonych orzechów laskowych
    1 łyżka kakao
    1 łyżka mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa
    1 kostka masla
    2 czekolady gorzkie
    5 kopiatych łyżek nutelli
    4 wafelki orzechowe „Góralki”- koniecznie orzechowe

Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ferrero rocher - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Delikatnie za pomocą drewnianej łyżki dodajemy pozostale skladniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 25 minut- do suchego patyczka.
    Teraz pieczemy drugi blat wedlug powyższego przepisu, czyli kolejne 3 jajka ubijamy z cukrem itd.

    Czekolade rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z maslem i nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki.Połową masy wykladamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem. resztę masy wykladamy na górę. Można całość udekorować pralinami ferrero rocher lub posiekanymi orzechami laskowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort FERRERO- rocher

To może cię zainteresować