Faszerowany chleb

4.5 (168 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fajna alternatywa dla tradycyjnych kanapek czyli niemiecki Steirischer Jaegerwecken.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chlebek: 1 sztuka
    - masło: 100 gramów
    - filety anchois: 2 sztuki
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - szynka: 100 gramów
    - ugotowany ozorek: 100 gramów
    - salami: 100 gramów
    - ser Edam: 100 gramów
    - Luncheon meat: 100 gramów
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - obrane orzeszki pistacjiwe: 10 sztuk
    - natka pietruszki posiekana: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Faszerowany chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć brzegi weka i wyjąć miąższ zostawiając 1 cm brzeg. Masło wymieszać z roztartymi filecikami anchois, żółtkami, posiekaną natką pietruszki, olejem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników pokrojonych w małą kostkę. Napełnić bardzo dokładnie farszem chleb. Zamknąć odciętymi końcami, zawinąć ściśle w folię aluminiową. Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować