Odrywany chleb faszerowany serem i masełkiem z czosnkiem

4.96 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny z prawdziwym masełkiem czosnkowym, pietruszką i cudownie ciągnącym się serkiem.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb pszenny okrągły
    15 dag startego sera
    10 małych ząbków czosnku
    pół kostki masła
    pół pęczka natki pietruszki
    sól
Wystaw ocenę:

4.96 (156 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Odrywany chleb faszerowany serem i masełkiem z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb ponacinać na drobne kwadraciki - nie przecinając spodu.
  • 2. Ułożyć na folii aluminiowej.
  • 3. Masło roztopić, dodać obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić.
  • 4. Pietruszkę umyć, osuszyć , drobno posiekać. Dodać do masła.
  • 5. Wlewać masło pomiędzy nacięcia chleba.
  • 6. Pomiędzy nacięcia umieścić też ser.
  • 7. Owinąć folią aluminiową.
  • 8. Piec przez 20 min w 180 stopniach.
  • 9. Po tymczasie rozchylić folię i podpiec jeszcze 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować