Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte cukinie przekroić na połówki wzdłuż i wydrążyć łyżeczką (środek zachować). Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kosteczkę a pierś w drobną kostkę. Na patelnię wrzucić pokrojoną paprykę i podlać odrobiną gorącej wody. Poddusić przez chwilę i dodać pokrojoną pierś i pokrojony drobno środek z cukinii wraz z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę dusić aż prawie cała woda odparuje. Cukinię dokładnie wysmarować wewnątrz przecierem pomidorowym i nakładać przygotowany farsz. Posypać żółtym serem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią około 15 min w temperaturze 200 st. Następnie zdjąć folię i grillować jeszcze około 10 minut.
Komentarze