Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą

4.99 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosto, szybko i smacznie. Taka fasolka to doskonały dodatek do letniego obiadu.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa
    - masło
    - bułka tarta
    - sól
    - czosnek mielony
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dodatki

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płuczę. Gotuje w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mielonego czosnku. Kiedy zmięknie odcedzam.
    W rondelku rozpuszczam masło, dodaje do niego bułkę tartą i chwilę zapiekam (aż się zrumieni ).
    Fasolkę wykładam na talerz i polewam zrumieniona bułeczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować