Drobiowe roladki z nadzieniem porowym

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepyszne danie a każdą okazję, najczęściej robię mężowi na niedzielny obiad ale również w dzień powszedni który później nazywa świętem gdyż je uwielbia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    por
    30 dkg sera żółtego
    3 łyżki oliwy
    wegeta
    papryka czerwona słodka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki z nadzieniem porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso delikatnie ubić jak na rolady, oprószyć papryką pieprzem, wegetą.
  • 2. Por pokroić w wiórki i przysmażyć na oleju, pod koniec dodać ser aż się roztopi i połączy, przyprawić wegetą, solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Roladki nafaszerować przygotowanym farszem zwinąć, obsmażyć na oleju po czym przełożyć do garnka i dusić ok 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować