Delikatny tort owocowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tort idealny na każdą okazję, lekki, smaczny:) bardzo prosty w przygotowaniu a oczy same jedzą więc przypadnie każdemu łasuchowi do gustu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 8 jajek
    - 2 galaretki truskawkowe
    - 700 ml śmietany kremówki
    - owoce - wedle uznania

Delikatny tort owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt w okrągłej formie, podzielić na 2 lub 3 części.
  • 2. Rozpuścić galaretki w 0,5 l wody, ostudzić. Gdy galaretka zacznie się ścinać, należy ubić śmietanę i dodać do niej galaretkę.
  • 3. Ciasto przełożyć masą (do której daję pokrojone owoce), resztą masy obtoczyć tort i udekorować owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy