Mięso drobiowe jest idealne do nadziewania różnymi farszami tym razem z nadzieniem grzybowo-orzechowym z mozzarellą-to propozycja na codzienny obiad.
20 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
20 dag pieczarek
50 g orzechów włoskich
1/2 cebuli
1 łyżka masła
100 g tartego sera mozzarella
biały pieprz do smaku
sól do smaku
Panierka
1 jajko
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Roladki drobiowe z grzybowo-orzechowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety dzielimy na 4 porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty.Oprószamy białym pieprzem oraz solą do smaku.
2.Pieczarki myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pieczarki z cebulą i dusimy 5 minut, po czym dodajemy posiekane drobno orzechy włoskie, trzymamy na ogniu do momentu aż cały sok odparuje, doprawiamy solą do smaku, odstawiamy do wystygnięcia.Rozsmarowujemy na kotletach, posypujemy całość tartym serem mozzarella.
3.Zawijamy roladki, obtaczamy w mace pszennej, rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Komentarze