Roladki drobiowe z grzybowo-orzechowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mięso drobiowe jest idealne do nadziewania różnymi farszami tym razem z nadzieniem grzybowo-orzechowym z mozzarellą-to propozycja na codzienny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    20 dag pieczarek
    50 g orzechów włoskich
    1/2 cebuli
    1 łyżka masła
    100 g tartego sera mozzarella
    biały pieprz do smaku
    sól do smaku

    Panierka
    1 jajko
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z grzybowo-orzechowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dzielimy na 4 porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty.Oprószamy białym pieprzem oraz solą do smaku.
  • 2. Pieczarki myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę siekamy drobno.
    Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pieczarki z cebulą i dusimy 5 minut, po czym dodajemy posiekane drobno orzechy włoskie, trzymamy na ogniu do momentu aż cały sok odparuje, doprawiamy solą do smaku, odstawiamy do wystygnięcia.Rozsmarowujemy na kotletach, posypujemy całość tartym serem mozzarella.
  • 3. Zawijamy roladki, obtaczamy w mace pszennej, rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony.
    Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować