Drobiowe roladki z kaszą gryczaną

5 (166 ocen)

Jak dotąd farsz gryczano - twarogowy wykorzystywałam do przygotowania pierogów. Tym razem postanowiłam wykonać z jego udziałem roladki drobiowe. Wyszły pyszne, więc na stałe zagościły u menu moich domowników:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • 4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej,
    • ¼ cebuli małej,
    • 2 łyżki sera białego,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska,
    • Olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • doprawianie filetu 1. Filet z kurczaka dzielimy na 4 mniejsze porcje lub 2 większe. Podzielone mięso rozbijamy. Rozbite oprószamy przyprawami. Pozostawiamy i przygotowujemy nadzienie.
  • przygotowanie nadzienia 2. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany talerz wykładamy kaszę, ser oraz cebulę. Razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • nakładanie nadzienia 3. Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane filety. Zawijamy roladki. W razie potrzeby możemy dodatkowo spiąć je wykałaczkami.
  • formowanie roladek 4. Przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.
    Gotowe podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować