Jak dotąd farsz gryczano - twarogowy wykorzystywałam do przygotowania pierogów. Tym razem postanowiłam wykonać z jego udziałem roladki drobiowe. Wyszły pyszne, więc na stałe zagościły u menu moich domowników:).
Drobiowe roladki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka dzielimy na 4 mniejsze porcje lub 2 większe. Podzielone mięso rozbijamy. Rozbite oprószamy przyprawami. Pozostawiamy i przygotowujemy nadzienie.
2.Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany talerz wykładamy kaszę, ser oraz cebulę. Razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
3.Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane filety. Zawijamy roladki. W razie potrzeby możemy dodatkowo spiąć je wykałaczkami.
4.Przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.
Gotowe podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Komentarze