Takie roladki z indyka są świetnym pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło - gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem.
35 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* filet z indyka - 2 porcje
* kasza gryczana niepalona - ok. 100 g
* duża cebula - 1 szt
* sól, pieprz, papryka
* olej do smażenia
* bulion warzywny - ok. 400 m
Roladki z indyka nadziewane kaszą gryczaną niepaloną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kaszę gryczaną niepaloną gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Filety z indyka rozbijamy na plastry, nacieramy solą , pieprzem i odrobiną papryki.
Na odrobinie oleju ( ja używam kokosowego ) podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulę, a następnie mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną i doprawiamy do smaku.
Porcję farszu układamy na mięsie i delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladki - zawiązujemy sznurkiem lub nicią.
Każdą roladkę obsmażamy z każdej strony na odrobinie oleju, a następnie przekładamy do garnka , podlewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości.
Komentarze