Roladki wołowe z kaszą gryczaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w plastry,rozbić dość cienko,przyprawić solą i pieprzem,posmarować musztardą.
Boczek ,ogórki i kiełbasę pokroić w kostkę.
Na rozbitych płatach mięsa rozłożyć pokrojone w kostkę ogórki,boczek i kiełbasę,po czym zwinąć w roladę spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem wędliniarskim,obtoczyć w mące,obsmażyć na maśle z każdej strony,rolady przełożyć do garnka.
2.Na patelni z pozostałym tłuszczem podsmażyć pokrojoną cebulę,przełożyć do rolad , podlać bulionem,wrzucić ziele angielskie,liść laurowy i dusić do miękkości około 1 godziny.
Pozostały sos można podbić niewielką ilością mąki i śmietany.
3.Kaszę przesmażyć na oliwie,następnie zalać wodą,posolić i ugotować.
Warzywa umyć,marchewkę obrać i razem z cukinią pokroić w kostkę,poddusić na oliwie zaczynając od marchewki,wymieszać z ugotowaną kaszą.
Porady
Do roladek możemy również podać ulubioną sałatkę lub surówkę .
Komentarze