Drobiowe kotlety z pesto

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako kosmetyczka. Moją pasją jest gotowanie.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    ok. 4 łyżeczek czerwonego pesto
    2 op. mozzarelli
    2 pomidory
    przyprawa uniwersalna
    przyprawa do kurczaka
    bazylia
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Pesto

Drobiowe kotlety z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy i razem z mozzarellą kroimy w grube plastry.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Delikatnie rozbijamy, oprószamy przyprawa uniwersalną i przyprawą do kurczaka. Obtaczamy
    w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,
    aż się zrumienią.
  • 3. Kotlety smarujemy pesto i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na mięsie układamy mozzarellę i pomidory. Oprószamy bazylią. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury
    200 ˚C, aż ser się roztopi. Podajemy z makaronem tagliatelle, ryżem lub ziemniaczanym
    purée i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować