Drobiowe roladki z pesto

4.5 (159 ocen)

Pyszne roladki z aromatycznym pesto.Świetnie pasują do kluseczek śląskich.Znakomite na obiad !

Składniki:

  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka
    pieprz, sól,
    czerwona słodka papryka,
    słoiczek pesto z suszonych pomidorów,
    4-5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,
    1/2 czerwonej papryki,
    3-4 szt ogórków kiszonych,
    1 cebula,
    olej do smażenia,
    bulion drobiowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Pesto

Drobiowe roladki z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i ogórki pokrój w słupki. Mięso opłukaj i przetnij na pół. Za pomocą tłuczka delikatnie rozbij mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Z jednej strony mięso posmaruj pesto i połóż plasterek szynki. Ułóż paprykę, cebulę i ogórki. Zwiń roladki i zepnij za pomocą wykałaczki. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Roladki przełóż do naczynia i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować