Domowe ptasie mleczko muśnięte czekoladą

4.5 (159 ocen)

Szybka słodycz na zachciankę

Składniki:

  • - 1 op. bitej śmietany w proszku
    - 3/4 szklanki mleka
    - 1 galaretka cytrynowa
    - 100g czekolady mlecznej ( 1 tabliczka )
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe ptasie mleczko muśnięte czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.
  • 2. Śmietan ubić z mlekiem na sztywno, pod koniec dodać tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Gotową masę przełożyć na blaszkę o wymiarze ( 24/21), pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Następnie twardą masę pokroić w kostki.
  • 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, obtaczać kostki i odstawić w chłodne miejsce do stwardnienia czekolady.

Porady

Do ubitej śmietany można dawać dowolne smaki galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować