Domowe "kebabiki"

5 (178 ocen)

  • 60 min

Ulubiona potrawa mojego syna.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    -1kg mąki
    -2 żółtka
    -2 łyżki cukru
    -2 łyżki rozpuszczonej margaryny
    -2 szklanki ciepłego mleka
    -5 dag drożdży
    -2 łyżki soli

    Farsz:
    -1 kapusta pekińska
    -1 duża pierś z kurczaka
    -przyprawa "Gyros"
    -30dag pieczarek
    -1 papryka
    -6 ogórków konserwowych
    -30dag sera żółtego
    -sól, pieprz, czosnek granulowany-do smaku
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe "kebabiki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i odstawić na 1h.Po tym czasie usmażyć na rumiano, następnie dodać drobno pokrojoną kapustę, pieczarki, paprykę i ogórki-pokrojone w kostkę.Tak przygotowany farsz odstawić do ostygnięcia.Do zimnego farszu dodać starty ser.
  • 2. Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku i tak przygotowane wlać do mąki, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.Gdy ciasto wyrośnie wałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać jak pierogi.
  • 3. Smażyć w głębokim tłuszczu.

Porady

Najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub czerwonym barszczykiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować