Domowe czekoladki kokosowe.

4.5 (164 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiam zapach czekolady, pobudza mnie bardziej niż kawa. Robienie czekoladek to dla mnie relaks

  • 2 godz.

Składniki:

  • 170 g białej czekolady
    mleko słodzone w tubce zwykle
    likier kokosowy/ syrop kokosowy/ aromat kokosowy
    ew. wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Domowe czekoladki kokosowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
    Odkładamy do miseczki ok. 70g czekolady i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier/ syrop bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) jeżeli chcecie możecie dodać wiórek kokosowych. Ja osobiście nie dodałam bo wolę gładkie płynne masy w czekoladkach.
    Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek.
    Całość zalewamy resztą czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować