Domowe chipsy

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam siostrę i brata. Lubię pomagać mamie w kuchni. Doszedłem do wprawy i chipsy robię błyskawicznie.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● przyprawa uniwersalna
    ● słodka i ostra mielona papryka
    ● sól
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Domowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w cienkie plasterki.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    dużą ilość oleju. Ziemniaki
    smażymy porcjami na złoty
    kolor. Osączamy z tłuszczu.
  • 3. Przyprawy mieszamy w miseczce,
    a następnie oprószamy
    gorące chipsy. Podajemy
    od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować