Deser leśnych skrzatów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki deserek równie szybko znikajacy i pyszny :D podbija podniebienia.

  • 30 min

Składniki:

  • Budyn smietankowy lub waniliowy (jesli mały to dwa),
    kilka truskawek,
    przyprawa do sernika lub otarta skórka z pomaranczy ,
    sniezka w proszku,
    rodzynki posiekane,
    mleko do przygotowania budyniu i sniezki (jak na opakowaniu),
    słoik dżemu jagodowego(mój sposób na domowy to przesmażenie owoców z cukrem i galaretka truskawkową zamiast zel fixu),
    listki mięty.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser leśnych skrzatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • posypane owoce przyprawą do sernika nadadza nutke cytrusową 1. gotujemy budyn według przepisu na opakowaniu i rozlewamy do szklanek, układamy pokrojone w plasterki truskawki i posypujemy przyprawa bądź skórką z pomarańczy następnie ubijamy smietane w czasie gdy budyn stygnie .
    Nakładamy na truskawki dżem ,a nastepnie ubijamy smietanę ipolowe mieszamy z dżemem ,a połowę z rodzynkami i wykladamy troche sniezki wymieszanej z rodzynkami i wymieszanej z drzemem na przemian ,na górze robimy kleks smietany i obrzeża z dżemu lub według uznania i dekorujemy lisciem mięty. Już gotowe!

Porady

Truskawki mozna zastapic kiwi albo malinami ,jagodami,czernicami etc. Zamiast rodzynek do smietany mozna dodac orzechy lub kawałki czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować