Ciasto czekoladowe niebo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na formę (36x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180* około 30 min.
2.MASA: Ugotować budynie z całości mleka i cukru. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Margarynę utrzeć mikserem, następnie stopniowo dodawać budyń ciągle miksując. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy budyniowej, dokładnie zmiksować.
3.PIANKA: Żelatynę wsypać do 1/3 szklanki chłodnej wody, poczekać aż napęcznieje, następnie zanurzyć w ciepłej wodzie szklankę z żelatyną i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubić mikserem, ciągle miksując ale na wolnych obrotach dodać cukier puder oraz lekko ciepłą rozpuszczoną żelatynę.
4.Ostudzony biszkopt przecinamy na pół. Wykładamy masę miedzy obydwa placki. Ubitą śmietankę wykładamy na placek i posypujemy ją kawą rozpuszczalną.
Komentarze