Ciasto "niebo i piekło" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto białe:
ubić białka, dodać cukier, kolejno mąkę ziemniaczaną, ocet i makę z proszkiem do pieczenia. pieczemy około 25-30 min w temp. 180 stopni.
2.ciasto kakaowe:
ubić białka na sztywno potem utrwalić cukrem, dodać żółtka, kolejno kakao i mąkę z proszkiem. piec 25-30 min w temp 180 stopni.
3.ciasto pieczemy tak jak ja każde sobie lub na jednej blaszce układając kupkami na przemian a po ostygnięciu przekroimy na pół.
4.masa:
ucieramy na puch margarynę z cukrem pudrem, kolejno dodajemy mleko w proszku a następnie serek mascarpone a na sam koniec sok z cytryny i delikatnie łączymy żeby się nie zważyła masa.
5.dowolne galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu i pozostawiamy aż stężeją. kroimy lub łyżką na przemian na masie układamy galaretki .
Komentarze