Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami

5 (166 ocen)

  • 30 min

Pyszne, orzeźwiające ciasto dla każdego łasucha !

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag białego sera trzykrotnie mielonego
    3/4 szklanki cukru pudru
    250 ml śmietany kremówki 30%
    1 galaretka cytrynowa
    opakowanie okrągłych biszkoptów (ok. 300g)
    2 galaretki truskawkowe
    500 g truskawek
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i studzimy.
  • 2. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy ubitą na sztywno śmietanę i delikatnie mieszamy, wlewając na koniec gęstniejącą galaretkę cytrynową.
  • 3. Masę wylewamy na ułożone na blasze biszkopty.
  • 4. Na stężałej masie układamy umyte i obrane truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową.
  • 5. Całość wstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować