Cytrynowe placuszki z mascarpone

5 (151 ocen)

Placuszki są bardzo delikatne i mięciutkie. Dzieci jedzą je z wielkim apetytem:)

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej,
    125g serka mascarpone,
    3 łyżki cukru,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3/4 szkl mleka,
    2 jajka,
    łyżeczka olejku waniliowego,
    łyżeczka skórki z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cytrynowe placuszki z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek utrzeć z mlekiem, jajkami, cukrem, olejkiem waniliowym oraz skórką z cytryny. Dodać mąkę przesianą z proszkiem. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować