Cukierki domowej roboty

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

wymysł własny

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki cukru
    1 Łyżka miodu
    kisiel(dowolny smak)
    pół kostki masła
    1 łyżka śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukierki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy w baniaczku,gdy masło się rozpuści dodajemy cukier i kisiel cytrynowy,gdy cukier rozpuści się dodajemy miód.Gotujemy aż będzie masa gęsta.Na końcu wyłączamy i dodajemy śmietanę następnie wylewamy na papier do pieczenia ciast i schładzamy w zamrażalniku przez 10 minut,następnie kroimy w paski i zwijamy w kulkę lub pozostawiamy pasek.

Porady

gdy masa będzie za rzadka można dodać cukru więcej. żeby gotowy produkt nie kleił się można podsypać delikatnie cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować