jajka po diabelsku

4.48 (186 ocen)

  • 40 min

własny pomysł

  • 40 min

Składniki:

  • 8 jaj,
    2 ogórki konserwowe,
    płaska łyżeczka przecieru pomidorowego,
    3 łyżki keczupu,
    szczypta ostrej papryki mielonej,
    łyżeczka mąki,
    łyżeczka posiekanego szczypiorku
    pieprz sól
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka po diabelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w małym rondelku zagotować szklankę wody,po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki pszennej oraz przecieru pomidorowego, zagotować doprawić solą pieprzem,papryko ogórki drobniutko pokrojone w kostkę, włożyć do sosu jeszcze raz zagotować wlac keczup.ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na polówki ułożyć na puł misku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zielenino i odrazu podawać z makaronem i surówko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować