Crumble

0 (0 ocen)

Jabłka z bakaliami pod kruszonką....pychotka:)

Składniki:

  • 100 g orzechów włoskich
    100 g rodzynek
    100 g żurawiny
    3 jabłka
    4 łyżki miodu sztucznego

    KRUSZONKA:
    4 łyżki masła
    5 łyżek cukru
    6 łyżek mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Crumble Kruszonka

Crumble - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • crumble 1. Jabłka obrać pokroić w kosteczkę,dodać bakalie i miód -wymieszać.
  • 2. Z podanych składników zrobić kruszonkę.W razie potrzeby dodać mąki.
  • 3. Jabłka z bakaliami układamy w kokliikach,posypujemy kruszonką.Zapiekamy w piekarniku do momentu zarumienienia się kruszonki.

Porady

Na gorący deser możemy położyć gałkę ulubionych lodów,wtedy jest jeszcze lepszy:)Jeśli nie mamy koklików,możemy deser zrobić w naczyniu żaroodpornym.Smacznego!!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Miód Owoce Rodzynki Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować