Ciasto z murzynkami

4.5 (184 ocen)

Ciasto bardzo oryginalne, największe "wzięcie" miało wśród dzieci.

Składniki:

  • CIASTO:
    4 jajka,
    3/4 szkl. mąki,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    3/4 szkl. cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia.

    DODATKOWO:
    2 śnieżki,
    400ml mleka,
    dowolna galaretka,
    dżem z czarnej porzeczki,
    paczka murzynków.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z murzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mąki z proszkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 180st.
  • 2. Zimny biszkopt posmarować dzemem. Murzynkiprzepołowić i ułożyć na dżem. Śnieżkę ubić na mleku. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić i dodać do Śnieżki. Masą zalać murzynki. Można posypać startą czekoladą. Schłodzić ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować