Ciasto z masą bułkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodac do jajek.Ubijać na wolnych obrotach. Blaszkę natłuścić (23 x 28 ). Ciasto wlać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni około 40 min.
2.Masa:
Bułkę namoczyć w 2,5 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wiórkami. Namoczone bułki zmiksować. Dodać do gorących wiórek, wymieszać, gotując i cały czas mieszając. Margaryn ęroztrzepać, dodać wystudzoną masę.
3.Posypka kokosowa:
Składniki przyrumienić na patelni.
4.Ciasto z masą bułkową:
Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Na jednym płacie ciasta rozsmarować dżemem i połowę masy. Przykryć drugim płatem ciasta. Posmarować resztą masy. Udekorować posypką.
Porady
Masę bułkową delikatnie wkładać do margaryny ponieważ łatwo może się "oważyć".
Komentarze