Ciasto z jabłkami i puszystą masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. dodać proszek do pieczenia i mąkę, delikatnie wymieszać. Piec ok 30min w 175 stopniach.
2.Masa z jabłek: jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do dużej patelni, dodać cukier i smażyć ok 10min. Wsypać galaretki, wymieszać i smażyć jeszcze chwilkę. Zdjąć z ognia i pozostawić do przestudzenia.
3.Masa kremowa:
Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać tężejącą galaretkę i delikatnie wymieszać.
4.Przełożenie ciasta: biszkopt, masa jabłkowa, masa kremowa. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Można polać zygzakiem polewą czekoladową.
Komentarze