ciasto orzechowe optymalne

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

przepis dostałam od sąsiadki

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag orzechów włoskich łuskanych, 25 dag masła, 10 dag cukru, 17 jajek, 15 dag rodzynek, 2 dag bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto orzechowe optymalne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. orzechy zemleć w maszynce,masło utrzeć z cukrem w makutrze dodając stopniowo po 1 żółtku i po łyżce orzechów.Do utartej masy dodać sztywną pianę ubitą z 15 białek.Na końcu wsypać rodzynki i delikatnie wymieszać.Formę wysmarować obficie masłem,wysypać bułką tarta i wyłozyć masę orzechową.Piec w średniej temperaturze 160-180 st 40-50 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować