Ciasto marchewkowe z kremem z mango

4.49 (174 ocen)

  • 60 min

Aromatyczne i wilgotne ciasto marchewkowe z aksamitym kremem z mango. Idealny deser na nadchodzącą jesień

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki startej na grubych oczkach marchewki
    3 jajka
    szklanka cukru
    szklanka oleju
    2 niepełne szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamony
    pół łyżeczki imbiru
    szczypta zmielonych goździków


    Krem
    1 duże dojrzałe mango
    350 g serka homogenizowanego waniliowego
    1,5 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasto marchewkowe Desery

Ciasto marchewkowe z kremem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, następnie wlewamy powoli olej i wszystko łączymy. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawami. Na koniec dodajemy startą marchewkę i dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy do foremki i pieczemy 50 minut w 180 st. Po upieczeniu ciasto studzimy.

    Żelatynę namoczyć w odrobinie wody.Mango pozbawiamy pestki , obieramy i kroimy w kostkę, następnie miksujemy i mieszamy dokładnie z serkiem. Namoczoną żelatynę podgrzewamy na małym ogniu ,ąż do rozpuszczenia, dodajemy łyżkę kremu i mieszamy. Teraz wlewamy ją do reszty kremu z serka i mango i wszystko dokładnie łączymy. Krem wylewamy na przestudzone ciasto, i zostawiamy w lodówce to stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować