Ciasto marchewkowe z kremem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka miksujemy z cukrem, następnie wlewamy powoli olej i wszystko łączymy. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawami. Na koniec dodajemy startą marchewkę i dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy do foremki i pieczemy 50 minut w 180 st. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Żelatynę namoczyć w odrobinie wody.Mango pozbawiamy pestki , obieramy i kroimy w kostkę, następnie miksujemy i mieszamy dokładnie z serkiem. Namoczoną żelatynę podgrzewamy na małym ogniu ,ąż do rozpuszczenia, dodajemy łyżkę kremu i mieszamy. Teraz wlewamy ją do reszty kremu z serka i mango i wszystko dokładnie łączymy. Krem wylewamy na przestudzone ciasto, i zostawiamy w lodówce to stężenia.
Komentarze