Ciasto magistra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt biały:
Białka ubić z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Biszkopt czerwony:
Białka ubić z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem.
Biszkopt kakaowy:
Białka ubić z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Każde ciasto upiec osobno w blasze o wymiarach 26x38 cm i wystudzić.
Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej margaryny.
Z brzoskwiń odlać sok, dodać wodę, rozpuścić w tym galaretki, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.
Krem Nutella rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel
.Kremówkę ubić z cukrem dodając letnią rozpuszczoną żelatynę.
Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na masie ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch oprószyć kakao. Całość schłodzić.
Komentarze