Ciasto kokosowo - advocatowe z nutką wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT : Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dolewając ciepłą wodę. Do utartych żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dokładnie połączyć , z białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać na blachę o wymiarach 24/35 cm . piec około 20 minut w temp 170 *C . Tak samo przygotować pozostałe dwa biszkopty .
2.MASA:
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki , rozpuścić w kąpieli wodnej . Śmietanę ubić ze śnieżką , dodać kokos , rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę zmiksować na małych obrotach , wlać advocat , dokładnie wymieszać
3.PRZEŁOŻENIE CIASTA :
Każdy biszkopt delikatnie nasączyć .
Biszkopt - masa kokosowa - drugi biszkopt posmarowany dżemem przyłożyć tak aby dżem był na masie kokosowej - masa kokosowa - ostatni biszkopt z dżemem przyłożyć tak jak poprzedni .
4.Śmietanę ubić ze śnieżką , posmarować gotowe ciasto , posypać uprażonym na suchej patelni kokosem
Komentarze